Wat kan payroll constructie voor jouw bedrijf betekenen?

Een groter bedrijf heeft al snel meer mensen nodig. Mensen die loon moeten krijgen en waar juridische verplichtingen aan verbonden zijn. Op zich geen probleem, maar wat gebeurt er wanneer er steeds meer mensen op de loonlijst komen te staan? Dan zorgt dit voor meer verplichtingen, meer administratie en meer eisen die aan de onderneming gesteld worden. Ook dat hoeft geen probleem te zijn, maar er gaat wel snel tijd en geld in zitten. Geld en tijd die eigenlijk wel beter besteed kunnen worden wanneer de onderneming nog altijd in de groei zit. Dat is waar de payroll constructie uitkomst kan bieden. Een payroll constructie is de opzet waarbij de medewerkers niet langer op de loonlijst van de onderneming zelf staan. NL Payroll neemt de verplichtingen over en zet jouw medewerkers op hun loonlijst. Dat klinkt misschien wat vreemd wanneer je hier nog nooit van gehoord hebt, maar zo vreemd is het niet. Steeds meer bedrijven maken gebruik van een payroll constructie omdat het tijd en geld bespaart. Ja, uiteraard zijn er kosten aan verbonden, maar omdat het op grotere schaal gebeurt, vallen de kosten van een payroll constructie vaak lager uit dan wanneer je er zelf mee aan het werk gaat.

Kiezen voor een payroll constructie of niet?

Wat een payroll constructie is, wordt hier uitgelegd: nlpayroll.nl. Het wel of niet kiezen voor deze optie is afhankelijk van een aantal factoren. Je kunt denken aan:

  • De tijd die nodig is voor de administratie;
  • Het aantal mensen dat in dienst is;
  • Het altijd op tijd betalen van de lonen;
  • De verplichtingen die verbonden zijn aan werknemersbestand.

Door te kiezen voor een payroll constructie wordt het makkelijker om te ondernemen. Er is minder tijd nodig om de lonen te administreren, de loonstrookjes uit te schrijven en papieren in te dienen. Dit bespaart geld omdat er op deze manier minder mensen binnen het bedrijf bezig zijn met de betalingen van de lonen naar de medewerkers. Het zorgt ervoor dat de mensen weer ingezet kunnen worden op de punten waar wel geld verdiend wordt en waar winst te behalen is. Daarnaast biedt het een bepaalde mate van rust en zekerheid. De medewerkers krijgen altijd op tijd betaald en je hebt er letterlijk geen omkijken meer naar. Zeker voor groeiende bedrijven of bedrijven die al een flinke omvang hebben, kan een payroll constructie zorgen voor een kleine revolutie binnen het bedrijf zelf.

De interne processen, daar valt de winst te behalen

Hoe minder handelingen er nodig zijn binnen de bedrijfsvoering, hoe makkelijker het wordt om echt aan het werk te gaan met het ondernemen. Ideaal wanneer er ingezet wordt op groei of duurzaam ondernemen. Uiteindelijk gaat het immers om de financiële situatie van jouw bedrijf, maar ook om het welzijn van jou als ondernemer. Wanneer het mogelijk is om bepaalde processen uit te besteden die herhaaldelijk (zoals maandelijks) veel tijd kosten, dan betekent dit een aanpak die vele malen duidelijke verschillen maakt. Dat is dan ook direct waarom een payroll constructie op dit moment sterk in de schijnwerpers staat. Veel bedrijven overwegen de mogelijkheden en informeren naar de kosten en de opties die er zijn zodat er weer echt gewerkt kan worden. De administratieve rompslomp is namelijk zonder de lonen en verplichtingen al groot genoeg. Overigens zijn ook hier oplossingen voor, onder andere op het gebied van software om repetitieve processen aan te pakken die ook op een andere manier verricht kunnen worden. Is het eenmaal opgestart, dan kun je direct de vruchten plukken van de nieuwe aanpak.

Lees meer…