Waar koop je online een Eames replica?

Voor wie online een Eames replica wil bestellen heb ik de perfecte tip, namelijk de webshop van Cavel Design (www.caveldesign.com). Mijn vriend en ik hebben daar namelijk diverse varianten van een Eames stoel besteld en we zijn er heel erg tevreden over. De stoelen van Cavel Design zijn met de grootst  mogelijke precisie nagemaakt aan de hand van de echte Eames stoelen, en dus zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden. Wij vonden het heel belangrijk dat we niet zo’n typische nepstoelen hadden staan, dus bestelden we onze Eames replica’s bij Cavel Design. In hun webshop vindt je onder andere de volgende Eames stoelen:

  • Eames DAR stoelen
  • Eames DAW stoelen
  • Eames DSW stoelen
  • Eames DAW barstoelen
  • Eames loungestoelen

En daarnaast natuurlijk de bekende Eames EA 117 bureaustoel, waar wij ook meteen voor vielen. Dit design is zo sterk dat hij elke werkkamer omtovert tot een designruimte. Wij waren meteen fan van de bureaustoel met grijs linnen bekleding, maar hij is er natuurlijk ook met (kunst-)leer. Het is maar net wat je mooier vindt en wat je comfortabeler vindt zitten. Deze Eames replica staat nu te pronken aan mijn bureau en ik heb er elke dag opnieuw plezier van. 

Waarom een Eames replica kopen?

We hebben wel even getwijfeld of we echte Eames stoelen wilden kopen of enkel een Eames replica. Uiteindelijk zijn we overstag gegaan door de webshop van Cavel Design. De stoelen die ze aanbieden zijn namelijk zoals ik al vermeldde bijna niet van de originele exemplaren te onderscheiden, wat de keuze natuurlijk al erg makkelijk maakt. Maar daarnaast is het prijsverschil tussen een originele Eames stoel en een Eames replica zo groot dat we het gewoon zonde van het geld vonden als we originele stoelen zouden kopen. Misschien hadden we wel een echte willen als het om slechts één stoel ging, maar naast de bureaustoel hebben we ook zes stuks DSW stoelen gekocht voor aan de eettafel. Door deze als Eames replica te bestellen bij Cavel Design hebben we dus best veel geld uitgespaard. En het leuke is: Niemand ziet het verschil! Ze zijn ontzettend mooi, de kwaliteit is zeer degelijk en je ziet bijna niet dat het geen echte Eames stoelen zijn. We zijn er dan ook nog steeds super blij mee!

Het aanbod van Cavel Design

We zijn heel blij met onze Eames eetkamerstoelen en Eames replica aan het bureau, maar twijfelen op dit moment nog over de prachtige Eames Lounge Chair in zwart leer met palissander hout. Dit is een ontzettend mooie Eames replica van Cavel Design. Het hout heeft een prachtige kleur en het leer is van super goede kwaliteit. En wie het design van deze stoel kent weet dat het absoluut een plaatje is om te zien. We zouden hem graag in een hoekje in de woonkamer zetten om er af en toe in weg te dromen met een boek. Daarvoor is deze Eames Lounge Chair namelijk perfect! Wat in ieder geval zeker is, is dat als we besluiten hem te bestellen we dat bij Cavel Design doen. De stoelen die we daar eerder kochten zijn van hele mooie kwaliteit, en zitten ook nog super lekker. Wat wil je nog meer?