De beste zorg verlenen vanuit uw eigen mantelzorgwoning?

Bent u mantelzorger? Er komen in Nederland steeds meer mantelzorgers bij. Wanneer u mantelzorger bent, weet u dat op en neer reizen tussen uw woning en de woning van degene waaraan u zorgt verleent, een tijdrovende en kostbare activiteit is. Met behulp van een mantelzorgwoning van stekelbos kunt u uw privacy behouden en toch goede zorg verlenen. Neem voor meer informatie een kijkje op stekelbos.

Een mantelzorgwoning op maat?

Wanneer u zorg verleent aan een naaste of kennis, weet u dat dit een dankbare, maar vaak tijdrovende en kostbare bezigheid is. Als mantelzorger spendeert u veel tijd in of om de woning van de zorgbehoevende. Heeft u al eens stilgestaan bij de mogelijkheden van een mantelzorgwoning? Deze kan zowel u als de zorgbehoevende vele voordelen bieden. Zo bent u altijd in de buurt en reduceert u hiermee eventuele reiskosten, bent u direct beschikbaar wanneer er zich een eventuele noodsituatie voordoet, kunt u gemakkelijker op vaste tijdstippen medicijnen toedienen en bent u altijd in de buurt van de zorgbehoevende. 

Tevens behoudt u een stukje privacy met één van onze mantelzorgwoningen. Daarnaast is het natuurlijk niet altijd mogelijk om een ruimte in het huis van de zorgbehoevende te betrekken. 
De voordelen van een mantelzorgwoning voor u op een rij:

  • Van alle gemakken voorzien; dubbele beglazing, centrale verwarming en extra isolatie
  • Rolstoelvriendelijk
  • Occasions of op maat gemaakt
  • Wordt door ons op de juiste plek geplaatst, door heel Nederland
  • Altijd dichtbij de zorgbehoevende 

Ruime keuze mantelzorgwoningen

Wij hebben een uitgebreid aanbod van occasions, maar adviseren u ook graag over de opties van een op maat gemaakte mantelzorgwoning. 
U kunt altijd rekenen op professionele begeleiding bij het maken van een keus en het plaatsen van de mantelzorgwoning. Wanneer u overweegt om een mantelzorgwoning te laten plaatsen, is het belangrijk om de volgende aandachtspunten goed te bestuderen.

  • De mantelzorgwoning mag door maximaal één huishouden bewoond worden. Dit huishouden mag bestaan uit maximaal twee personen, waarvan één persoon de mantelzorg ontvangt of verleent
  • Bij twijfels over de mantelzorgrelatie kan het zijn dat uw gemeente u vraagt om een verklaring van een huisarts of andere deskundige persoon of instantie
  • Voor een verplaatste mantelzorgwoning welke buiten de bebouwde kom wordt geplaatst, zijn er geen extra restricties met betrekking tot bebouwingsoppervlakte
  • Onze mantelzorgwoningen zijn maximaal 100m2 en zijn gelijkvloers 

Wanneer u vragen heeft kunt u onze adviseurs op werkdagen bereiken op telefoonnummer 074-5710484. Het plaatsen van een mantelzorgwoning gebeurt altijd in overleg met u en degene waar u mantelzorg aan verleent. Naast het plaatsen en bouwen van mantelzorgwoningen verlenen wij als extra stukje service advies met betrekking tot chaletverzekeringen. Het is natuurlijk van belang dat u verzekerd bent tegen ongevallen of schade aan uw mantelzorgwoning. Omdat wij van stekelbos de nazorg net zo belangrijk vinden als een order binnenkrijgen, kunnen wij u hier uitgebreid over adviseren en eventueel voor u een verzekering afsluiten. Wij hebben jarenlange ervaring in de branche en beschikken over kundig personeel, hierdoor kunnen wij altijd de juiste mantelzorgwoning bij u als klant matchen. Wij zorgen dat het proces van begin tot eind goed verloopt, zodat u met een gerust hart uw tijd en energie in het mantelzorgen kan steken!