Houten keukenkastjes

Als jij een nieuw keukenblok in je keuken wilt hebben, dan is het hartstikke mooi om te kiezen voor houten keukenkastjes! Dit is een heel mooi materiaal om te gebruiken, het heeft een prachtige uitstraling en een lange levensduur. Bovendien geeft het je veel mogelijkheden wat betreft de behandeling ervan. Hout kun je immers prima onbewerkt gebruiken, maar je kunt het ook in de lak zetten, behandelen met speciale olie of het verven. Zo kun je de uitstraling ervan dus helemaal zelf bepalen en dat is zeker een groot voordeel! Het geeft je ook de kans om de kleur van de houten keukenkastjes aan te passen aan de kleur die in de rest van het interieur van je keuken gebruikt wordt. Met andere woorden, er valt echt veel te zeggen voor de keuze hiervoor. Daar komt nog eens bij dat het ook een zeer duurzame keus is, mits er natuurlijk gebruik gemaakt wordt van hout dat op een verantwoorde manier verbouwd en gekapt is. Het is dan een verantwoord natuurproduct en dat heeft natuurlijk altijd de voorkeur boven materialen die kunstmatig gemaakt zijn. Ook daarom is het dus heel goed om voor houten keukenkastjes te kiezen!

Houten keukenkastjes op maat

Wat wel lastig kan zijn, is het vinden van houten keukenkastjes die passen bij de afmetingen van de ruimte in jouw woning hiervoor. Nieuwbouwwoningen worden natuurlijk over het algemeen opgeleverd met de juiste maten hiervoor, daar voldoen de keukens eigenlijk altijd aan de standaard maten. Maar dat ligt vaak wel even iets anders in het geval van oudere woningen. Hier heb je vaak te maken met afwijkende maten, wat het erg lastig kan maken om houten keukenkastjes te vinden die hierbij passen. Ook als de architect gebruik gemaakt heeft van een afwijkende maat kan dit erg lastig zijn. Je krijgt dan al snel te maken met loze ruimtes, hoekjes die net niet opgevuld raken omdat de kastmaat nu eenmaal niet groter is. Dat is natuurlijk zonde, want hoe meer opbergruimte hoe beter. Bovendien ziet het er ook niet mooi uit en is zo’n hoekje lastig schoon te houden. Wil jij een mooi geheel, wil jij dat alles van muur tot muur strak gevuld is met kastjes, dan is het het handigst om je houten keukenkastjes op maat te laten maken door een echte specialist, dan weet je zeker dat het mooi past!

Van schets tot oplevering

Als jij houten keukenkastjes op maat wilt laten maken, dan heb je waarschijnlijk zelf al wel een beetje een beeld van hoe dit er dan uit moet komen te zien. Je hebt bijvoorbeeld al gedachten over:

  • de plaats en de grootte van de gootsteen
  • het al dan niet inbouwen van apparatuur als vaatwasser, fornuis en koelkast
  • het aantal lades en kastjes dat je wilt hebben

Ook heb je vast al wel een beeld van of je alleen onder het aanrecht kasten wilt hebben of dat je deze ook erboven aan de muur wilt hebben hangen. Heb je dit voor jezelf in beeld, dan kun je voor het laten maken van je houten keukenkastjes op maat het beste gaan naar Meubelmakerij Fundi. Zij kunnen aan de hand van jouw schets een compleet ontwerp maken, dat zij vervolgens ook helemaal uit kunnen voeren. Van de eerste schetsen tot aan de uiteindelijke oplevering werken zij dus aan het realiseren van jouw ideale keukenblok! Wil jij meer weten over de materialen die zij gebruiken of de manier waarop zij werken als zij houten keukenkastjes gaan maken? Kijk dan eens op hun website meubelmakerij-fundi.nl voor meer informatie over dit bedrijf!