Wilt u een auto importeren?

Wilt u een auto importeren? Dat snappen ze bij Zorgeloos Importeren heel goed, want een auto in het buitenland kopen kan u enorm veel geld besparen. Echter is het wel belangrijk om te weten dat er bij de import van een auto een aantal zaken om de hoek komen kijken. Om problemen te voorkomen, is het belangrijk dat deze zaken goed worden geregeld. Ga daarom direct naar zorgeloosimporteren.

De juiste auto importeren

Bij het importeren van een auto komen een aantal stappen naar voren. Deze zijn als volgt:

  • De juiste auto vinden
  • Een betrouwbare verkoper vinden
  • BPM berekenen
  • BPM betalen
  • De auto door de keuring
  • Auto voorzien van Nederlands kenteken
  • De auto ophalen

Wanneer u een auto in het buitenland wilt kopen, is het belangrijk dat u voor de juiste auto kiest. Om de juiste auto te kiezen, is het belangrijk dat u niet alleen naar de staat van de auto, maar ook naar het financiële plaatje kijkt. Is het bij de betreffende auto daadwerkelijk voordeliger om de auto in het buitenland te kopen? Daarnaast is het belangrijk dat u checkt of de verkoper van de import auto wel betrouwbaar is. Om daarachter te komen, kunt u bijvoorbeeld op het internet zoeken naar informatie en beoordelingen over de verkoper, alvorens u bij diegene een auto koopt. Het zou uiteraard erg vervelend zijn als u een auto heeft laten importeren en er eenmaal in Nederland van alles mis mee blijkt te zijn. BPM is de afkorting voor de Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen. Als u in Nederland een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt, hoort u de BPM te betalen. Ook wanneer u een auto laat importeren met een buitenlands kenteken, is dat het geval. De hoogte van de BPM hangt van een aantal zaken af. De BPM berekenen leggen ik u zo uit. Om in Nederland met een auto de weg op te mogen, moet de auto door de RDW goed gekeurd zijn. De RDW-keuring staat ook wel beter bekend als de Apk-keuring. Bij elke import auto, moet de RDW-keuring worden afgenomen. Het maakt hierbij niet uit of de auto al in het buitenland is gekeurd. Naast dat de import auto door de RDW-keuring moet komen, moet de auto ook worden voorzien van een Nederlands kenteken. U mag in Nederland namelijk niet als Nederlandse ingezetene in een auto rijden die een buitenlands kenteken heeft. Zodra u het kenteken heeft ontvangen (dat krijgt u meestal ongeveer een week nadat u de BPM heeft betaald), kunt u de kentekenplaten laten maken. Wilt u zelf een auto importeren? Dan zult u logischerwijs zelf de auto moeten ophalen uit het buitenland. Houd hierbij rekening met reistijd en bijkomende kosten voor bijvoorbeeld een vlieg- of treinticket en een eventuele overnachting in een hotel.

BPM berekenen

Zoals eerder vermeld zal u een bepaald bedrag voor de Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen moeten betalen. Deze berekenen ze bij Zorgeloos Importeren erg graag voor u, om u op weg te helpen. Via hun site kunt u erg makkelijk de link naar de auto invullen, en binnen 10 minuten zult u te horen krijgen wat de BPM zal zijn voor de auto die u wilt importeren. 

Lees meer…