Tuinkamer

Wil jij vaker van je tuin kunnen genieten? Dan is een tuinkamer daarvoor de oplossing! In Nederland zit je altijd met het probleem dat het weer zelden zo goed is dat het aangenaam is om buiten te zitten. We hebben natuurlijk een deel van het jaar te maken met regen en ook al regent het maar lichtjes, dat maakt het toch eigenlijk onmogelijk om lekker op je terras te zitten. En regent het niet, dan heb je wel te maken met wind. Een licht briesje maakt het bijvoorbeeld al onmogelijk om buiten de krant te lezen. Dit zijn allemaal problemen die je kunt verhelpen met een tuinkamer. Natuurlijk zijn er ook wel andere mogelijkheden om dit op te lossen, maar geen enkele lost al deze punten op. Je kunt bijvoorbeeld windschermen laten plaatsen, maar deze houden alleen de wind tegen en geen regen. Een veranda biedt voor dat laatste dan weer een oplossing, maar dan kun je alsnog last hebben van de wind. Bovendien is het dak van een veranda vaak helemaal dicht, waardoor je ook niet profiteert van de zon als deze wel schijnt. Met een tuinkamer profiteer je van het beste van al deze werelden!

Tuinkamer brengt voordelen

Een tuinkamer is een aanbouw aan jouw woning die helemaal van glas wordt gemaakt. Op die manier heb je volledig zicht op je tuin en kun je hier vaker van genieten! Door de glazen wanden en het glazen dak kun je volop genieten van de zon, zonder dat je last hebt van wind of regen. Ideaal dus voor degenen die graag vaker buiten zouden zitten, maar daar door weersomstandigheden niet aan toe komen! Nu denk je misschien, dit lijkt wel verdacht veel op een serre. Dat klopt, maar er zijn toch verschillen. Bij een tuinkamer is het zo dat deze echt als het ware aan het huis geplakt wordt, er wordt alleen een deur ingezet om er in en er uit te kunnen komen. Bij een serre is het vaak zo dat een bestaande muur gesloopt wordt en er op die plek een aanbouw wordt gemaakt. Het is bij serres dan ook zo dat er eigenlijk sprake is van een vergroting van de directe woonruimte. Een ander verschil is dat er in principe in een tuinkamer ook geen verwarming geplaatst wordt, het maakt immers geen deel uit van de woonruimte van het woonhuis. Het hoort dus echt bij de tuin en minder bij je woning.

Uitstekend aangelegd

Wil jij graag een tuinkamer hebben, dan moet je eens kijken welke mogelijkheden Ter Huurne jou kan bieden! Zij zijn echt gespecialiseerd in het creëren van een dergelijke aanbouw. Als je voor hen kiest, dan weet je zeker dat:

  • zij rekening houden met bestaande bouw
  • je goede kwaliteit geleverd krijgt
  • het een sterk geheel vormt

Voor de constructie maken zij altijd gebruik van aluminium profielen die niet alleen sterk zijn, maar ook voorzien worden van een mooie poedercoating in een door jou gewenste kleur. Het glas voor de tuinkamer is bij hen altijd veiligheidsglas. Voor het dak maken zij gebruik van een glassoort die een zware belasting aankan, zodat een dik pak sneeuw geen problemen op zal leveren. Je zou er zelfs overheen kunnen lopen om bijvoorbeeld werkzaamheden aan je dak of je dakgoot uit te voeren! Het geheel is dus sterk en het ziet er mooi uit! Zij passen het ontwerp bovendien altijd aan op de stijl van jouw woning, het moet immers wel een geheel vormen met elkaar. Ben je benieuwd naar hoe een tuinkamer er bij hen uit komt te zien? Kijk dan eens op terhuurnebv.nl voor voorbeelden van projecten die zij al afgerond hebben!