Heeft u een balenpers nodig?

Een balenpers is een term die je eigenlijk niet heel vaak hoort, of wel? Voor de mensen die veel bedrijfsafval hebben bij hun werk komt dit woord echter wel bekend voor. Perscontainers van afvalperscontainer.nl hebben een zeer hoge verdichting. Een perscontainer wordt vaak gebruikt in de Horeca, industrie, detailhandel, distributie en bij kantoorbanen. Wanneer er in jouw bedrijf dus wel baat is bij een container, neem dan vooral een kijkje op de website van afvalperscontainer.nl.

Wat is een balenpers?

Een pers heeft verschillende varianten. Een variant hiervan is een balenpers. Een balenpers is een pers voor foliëren karton. Een balenpers maakt van lege kartonnen dozen of van folie kleinere pakketjes. Deze zijn makkelijk op te slaan en te vervoeren. Iets wat in de rolcontainer veel ruimte zou innemen, maakt een balenpers dus kleiner zodat het minder ruimte in beslag neemt. De pers zelf neemt ook minder ruimte in beslag dan een miniperscontainer of een normale perscontainer bijvoorbeeld zou nemen. Je bespaart met een balenpers dus ook veel ruimte.

Je kan een balenpers krijgen in diverse groottes. Niet alleen bedienen ze bij afvalperscontainer bedrijven met kleinere hoeveelheden afval die wel een machine nodig hebben voor het verwerken van bulkmaterialen, maar ook grotere. winkels en industriële bedrijven maken gebruik van een balenpers. Zo zijn er namelijk ook kleinere varianten van de balenpers, deze hebben bijvoorbeeld niet altijd krachtstroom nodig. Dit betekent dat deze balenpers op veel diverse locaties geplaatst kan worden. Wat wel een voorwaarde is bij elke variant is dat de balenpers overdekt moet staan, een afdakje kan hiervoor al voldoende zijn. 

Omdat de vulmond van een balenpers een redelijke breedte heeft, hoef je het karton (het afval) niet eerst plat te maken. Je gooit het karton in de vulmond en hierna wordt het vanzelf geperst in een baal. Als de balenpers vol zit zal er een lampje gaan branden, dit gebeurt zodat de balenpers niet overbelast wordt. Een balenpers is zeer eenvoudig en zeker ook veilig te gebruiken en dankzij het zeer lage geluidsniveau heb je ook weinig last van de pers in jouw omgeving.

Waarom maken bedrijven gebruik van een balenpers?

Waarom maken bedrijven gebruik van een balenpers? Bedrijven maken om veel redenen gebruik van een balenpers. Welke zij gebruiken is vooral afhankelijk van het soort afval dat zij vaak hebben. Het ene bedrijf werkt bijvoorbeeld veel met papier en zo gebruikt een ander bedrijf weer veel met blik. Ieder bedrijf schaft een pers aan wat het meest geschikt is voor hun soort afval. Maar heeft het hebben van een balenpers nog meer voordelen?

Ja, zeker! Een balenpers heeft veel meer voordelen, hieronder zal ik enkele voorbeelden van voordelen opsommen:

  • Je bespaart veel geld. Dit komt omdat je nu moet betalen voor het aantal keer dat je een container laat legen. Vooral als je een grote hoeveelheid afval hebt, kunnen de kosten hoog oplopen voor het laten wegbrengen van je afval. Omdat je dus meer in de container kunt stoppen doordat het afval tot een baal geperst wordt, hoeft je afval minder vaak weggebracht te worden
  • Tevens maken bedrijven gebruik van een balenpers omdat ze ruimte in hun werkplek willen creëren 
  • Het is tijdbesparend. Je hoeft zelf vrijwel geen moeite meer te doen om je afval te pletten en dit in de container te stoppen, je kunt je tijd nu efficiënter gebruiken!