Een riool verstopt. Wat nu?

Welkom op mijn wekelijkse verbouwblog. Vandaag gaan we het hebben over een heel vervelend probleem. Namelijk een verstopt riool. Ik heb hier regelmatig zelf mee te maken gehad en wanneer je riool verstopt is ben je er verre van gelukkig mee. Ik ga je in dit blog proberen uit te leggen wat je het beste kunt doen en vooral ook niet moet doen als je riool verstopt is. Ik geef je de gouden tip die mij altijd geholpen heeft en daarbij hoop ik dat jij bij de volgende keer dat jouw riool verstopt zit aan mijn tip zult denken en verstandig zult handelen.

Wat te doen als je riool verstopt is

Niet in paniek raken, dat is stap één. Een verstopt riool komt in de beste huizen voor en de oorzaken kunnen zo divers zijn dat het niet per definitie aan jou hoeft te liggen dat de verstopping is ontstaan. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat je ervoor moet zorgen dat je een professional laat kijken naar het probleem. Er zijn natuurlijk legio oplossingen die je zelf kunt bedenken als jouw riool verstopt zit:

  • Heet water
  • Soda
  • Ontstopper

Dit zijn wel de bekendste middelen die mensen inzetten bij een verstopt riool. Toch kun je vaak de oorzaak niet goed bepalen en kan het riool verstopt zijn om een heel andere reden dan jij aanvankelijk denkt. Is jouw riool verstopt? Dan is hier mijn gouden tip: www.rioolprobleemkwijt.be. De website van Rioolprobleem Kwijt is een fantastische website boordevol tips en trucs die je kunt gebruiken om jouw riool te ontstoppen. Of het nu gaat om de afvoer van de keuken, het bad, het toilet of jouw doucheputje, je kunt hier meer middelen vinden die je kunt uitproberen om zelf jouw probleem te verhelpen. Doe dit echter altijd met beleid. Wanneer je riool verstopt is kan dit namelijk een dieper liggende oorzaak hebben, waardoor het beter kan zijn om een vakman te raadplegen, om er zeker van te zijn dat je het probleem niet erger maakt in plaats van verhelpt. Het vinden van een vakman bij jou in de buurt is heel eenvoudig via de website van Rioolprobleem Kwijt en dat is vooral ook waarom dit mijn gouden tip is voor een verstopt riool. Op deze website vind je namelijk een telefoonnummer waarmee je een ontstoppingsdienst kunt inschakelen die bij jou in de buurt is gevestigd. Het maakt dus niet uit waar je woont, er is altijd wel een vakman in de buurt te vinden en daar hoef je niet lang naar te zoeken. Door eenvoudig dit telefoonnummer te bellen en jouw postcode of adres op te geven wordt een rioolexpert gevonden en daar kun jij mee worden doorverbonden. Uiteindelijk kun je op die manier een afspraak maken en het probleem bij jou thuis oplossen. Wat daarbij helemaal geweldig is, is dat al deze experts gerenommeerde vaklieden zijn. Ze zijn allemaal gecertificeerd en vormen een landelijk netwerk van experts die hoogstaande kwaliteit leveren en die dag en nacht voor je klaar staan. Is jouw riool verstopt terwijl je net even uit bed bent gegaan om naar het toilet te gaan? Dat is geen enkel probleem. Je kunt op elk uur van de dag via Rioolprobleem kwijt een ontstoppingsdienst oproepen om jouw probleem te verhelpen.

Ook voor preventief onderhoud en verbouwingen

Ook wanneer jouw riool niet verstopt is, is de website van Rioolprobleem Kwijt heel interessant. Je kunt hier snel een vakman vinden voor bijvoorbeeld een verbouwing waarbij een rioolaansluiting of afvoer verlegd moet worden. Kortom; riool verstopt of niet, mijn tip voor deze week is Rioolprobleem Kwijt. Voor de beste ondersteuning bij rioolzaken. Lees meer…