Waarom zijn campings in Drenthe zo mooi?

Al jaren gaan we met ons gezin op vakantie in Drenthe, het liefst in de meivakantie. We boeken hiervoor meestal een mooie camping via de website van KGC: kgc.nl. Daar vind je namelijk een groot aanbod van (groene!) campings in zowel Drenthe als in alle andere provincies van Nederland. In de zomer gaan we meestal wat verder weg binnen Europa, maar in mei blijven we in Nederland. De provincie Drenthe heeft dan onze voorkeur omdat de natuur er ontzettend mooi is. Je kunt er fijn wandelen en fietsen, en kinderen kunnen vrij buiten spelen. Omdat Drenthe zo’n ontzettend mooi gebied is blijven we daar steeds terugkomen en aangezien er veel campings in Drenthe zijn hebben we toch steeds weer een andere ervaring. Vroeger al namen mijn ouders mij en mijn broertje mee naar allerlei campings in Drenthe, en je zou denken dat we daar op een gegeven moment genoeg van kregen, maar niets is minder waar. Er zijn genoeg campings en kampeerplekken te vinden die activiteiten voor kinderen aanbieden, zelfs in ons eigen landje. Wat dat betreft maakt het dus niet uit of je zoekt naar campings in Frankrijk of een ander land in Europa, of campings in Drenthe. Het voordeel van op vakantie gaan in eigen land is dat je niet zo lang onderweg bent, wat voor onze kinderen ideaal is want die zijn nogal ongeduldig tijdens lange autoritten. We wonen zelf in midden Nederland dus in maximaal twee uur rijden belanden we in het noorden en kunnen we aan onze welverdiende vakantie beginnen.

Waar vind je de mooiste campings in Drenthe?

Het is elk jaar weer een kunst om de allermooiste campings in Drenthe te vinden. We willen het graag met zijn allen eens zijn over waar we gaan kamperen, en dus beslist iedereen mee. Het zoeken naar campings in Drenthe doen we altijd op de website van KGC omdat je daar en ruim aanbod campings vindt. maar wat de website zo tof maakt is dat ze speciaal selecteren op het groene karakter van de campings. Je vindt er dan ook enkel karakteristieke campings, waarbij je het gevoel hebt middenin de natuur de kamperen. Daar houden wij wel van, omdat we zelf in een stad wonen en de natuur graag opzoeken. Via KGC hebben we al diverse campings in Drenthe bezocht, en het was altijd een genot om er te verblijven.

Het aanbod van KGC

Op de website van KGC kun je alle groene campings in Nederland bekijken en als je wilt, direct boeken. Je hebt daarbij allerlei opties voor je accommodatie, namelijk:
  • Een kampeerplaats
  • Een camperplaats
  • Een chalet of stacaravan
  • Een trekkershut
  • Een compleet ingerichte tent
Waar je ook naar op zoek bent, bij KGC vind je je ideale, groene kampeervakantie in Nederland. Dus of je nu naar campings in Drenthe, Noord-Brabant of Overijssel zoekt, op de website van KGC vind je een duidelijk overzicht met alleen de meest karakteristieke campings, helemaal omringd door de natuur. Ik spreek uit ervaring dat ze echt de allermooiste plekjes hebben geselecteerd, en kan hun website je dus ook zeker aanraden!