Een personeelsfeest organiseren: doe het maar eens

Na lang wachten – gemiddeld ongeveer een jaar – is het tijd om het personeelsfeest te organiseren. Sommige bedrijven organiseren maar eens in de paar jaar zo’n feest. Het personeelsfeest is iets waar we allemaal naar uitkijken. Even weg van werk, van een heleboel verplichtingen. Bij de meeste bedrijven is er een groepje mensen die de organisatie hiervan op zich neemt. Laat het nou net zo zijn dat dat bij ons bedrijf niet het geval is. Niemand vindt het makkelijk om een personeelsfeest te organiseren, dat is ook best lastig. We zijn toch allemaal bang om iets te organiseren dat niet bij iedereen in de smaak valt. Maar het blijft een feit dat er toch een personeelsfeest moet komen, want ondanks dat men het moeilijk vindt om te organiseren, wordt het wel als ontzettend leuk beschouwd. Daarom nam ik de taak om me om het personeelsfeest van 2018 te organiseren. Hoe ging dat in z’n werk?

Zo werd het personeelsfeest organiseren mijn taak

Met veel zenuwen begon ik aan de belangrijkste taak: het voorbereiden van het personeelsfeest. Mijn vriendinnen zijn allemaal een stuk ervarener dan ik en hadden de volgende tip voor me. Ze zeiden dat ik eens op hetschwarzwald kijken. Twee van hen had via hen namelijk ook het personeelsfeest laten organiseren. Waarom niet, dacht ik. Wat wij als bedrijf belangrijk vinden is dat we ons onderscheiden van de rest. Daarom hoopte ik dit ook terug te kunnen laten komen in ons personeelsfeest. Bowlen of laser gamen alleen was daarom niet een goed idee, er moest iets komen dat bijzonder was. Ik had de keuze uit de volgende opties: Arrangement 1, 2 of 3. Bij elk arrangement kon ik kiezen uit de volgende activiteiten:

  • Buggy Buxter
  • Scooter tour
  • Solex tour
  • Limousine GPS-dropping
  • Kever tour
  • Kookworkshop
  • Escaperoom
  • Anti-slipcursus

Daarnaast kon ik ook nog kiezen voor een tweede activiteit: Segway, scooter of escape-room. Al met al kon ik een heleboel kiezen. Ik besloot voor de limousine GPS-dropping te kiezen, omdat ik dit het meest origineel vond voor een personeelsfeest. Zoals ik eerder al zei, ons bedrijf houdt ervan om zich te onderscheiden van de rest. Dit kwam wederom terug in de keuze van deze activiteit. k hoopte maar dat de rest het er ook mee eens zou zijn. En de grote baas natuurlijk ook, zijn mening is een van de belangrijkste meningen. Zijn reactie is altijd even afwachten. Aan het einde van de dag konden we kiezen tussen een BBQ of een buffet. Dit was nog niet alles, we konden ook nog een quiz volgen. We konden kiezen tussen een spraakmakende feestquiz of muziek-bingo om de dag feestelijk af te sluiten. Ik heb zelden zo’n uitgebreid aanbod gezien, als ik het nu vergelijk met andere bedrijven die personeelsfeesten aanbieden. Natuurlijk bestaan er genoeg bedrijven die personeelsfeesten aanbieden, maar niet op de manier zoals dit bedrijf ze aanbiedt en organiseert.

Geslaagde dag

Je hebt het misschien al wel gelezen door mijn woorden heen: het was een ontzettend geslaagde dag. Dat kon ook niet anders de activiteiten die ik had uitgekozen. Mijn dank gaat uit naar de organisatie, deze had niet beter gekund. Ik raad bij deze iedereen aan om via hen jouw feest te organiseren. Het zal jullie gegarandeerd een geslaagde dag opleveren en over deze dag zal nog lang worden gesproken op de werkvloer. De organisatie van een dag als deze vergt natuurlijk behoorlijk wat tijd en energie. Maar als het resultaat dan zo leuk is, maakt dat eigenlijk niet zoveel meer uit. Het gaat er uiteindelijk om wat de groep van het feest vindt!